fredag 29 juni 2012

Halloncheesecake på browniebotten

Ikväll ska vår familj hem till ett par vänner och äta middag, det ska bli så trevligt. Jag står för efterrätten och den här underbart goda cheesekaken tänkte jag bjuda på! Det här är ett recept som du bara måste testa. Den är i alla fall min favorit!



Browniebotten:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 dl florsocker
3 st ägg
2 dl vetemjöl

Cheesecake:
400 g philadelphiaost
2 dl florsocker
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg

Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
160 g färska hallon

Garnering:
färska hallon

Browniebotten:
Grovhacka chokladen. Lägg den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölet. Häll i den smälta chokladen under omrörning och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en plåt (30cm x 23cm x 5cm) klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.

Cheesecake:
Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
Blanda philadelphiaost, florsocker, och vaniljsocker tills massan är slät. Tillsätt äggen ett i taget.  Häll i den vita chokladen under omrörning. Bred ut cheesecakesmeten över browniesmeten och släta över med en slickepott. Grädda brownie- och cheesecakesmeten tillsammans ca 30-35 minuter i 180 grader tills kanterna fått lite färg. Låt svalna helt och ställ därefter in i kylskåp minst 3 timmar, men den blir godast om den får stå över natten.

Hallongrädde:
Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden över cheesecaken.

Skär cheesecaken i 12 fyrkanter och dekorera med färska hallon.

Servera och njut! :)


Tips! Skölj av kniven med varmt vatten och torka av mellan gångerna du skär. Då kladdar du inte ner de olika lagren och cheesecaken blir finare vid servering.
Det går också bra att baka i en rund form (ca 25 cm i diameter) med löstagbar kant.

32 kommentarer:

  1. Mums! Ser jättegott ut =) Jag är inne i en cheesecake-period nu så denna borde jag ju verkligen testa!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Tycker definitivt du borde testa denna cheesecaken :)

      Radera
  2. tack snälla!! gud så fint!!! förresten är du med i min bakgrupp??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Sabina! Japp jag är med i din bakgrupp! :)

      Radera
  3. den ser riktig god ut,choklad,cheesecake och hallon säger allt,delicious

    SvaraRadera
  4. Ja de tre smakerna passar utmärkt tillsammans!

    SvaraRadera
  5. Mumsfilibaba den ser riktigt god ut!!!

    SvaraRadera
  6. Jag gillar cheesecake :) Din ser mycket god ut!

    SvaraRadera
  7. Oj så den ser god ut! Blev fint med de tre olika lagren också.

    SvaraRadera
  8. Ser jättegod ut. Vilken fin blogg du har och tack för dina fina kommentarer inne hos mig!

    SvaraRadera
  9. Tack så mycket för era kommentarer tjejer! :)

    SvaraRadera
  10. Mmm, gud vilken god cheesecake!!

    SvaraRadera
  11. Mmmm den såg verkligen god ut, den måste jag nog testa framöver :)
    Postar in svaret här också så du inte missar de :
    Finns säkert många sätt att göra leopardmönster på men så här var de jag gjorde :) Förstår inte riktigt hur du menar rebecca men jag har ett sånt multivskärverktyg som skär remsor i olika tjocklekar och de är väl grunden kanske till att de är lika brett överallt sen har jag bara satt fast den med vatten och börjar med att lägga remsan längst ner mot kanten och uppåt:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja testa den :) Tack för svaret!

      Radera
  12. Ser riktigt läckert ut :)

    SvaraRadera
  13. Ja kanske kan de vara marsipanen som är så skör..? Gillar inte alls att jobba med marsipan ja. Iaf inte den man köper i vanlig affär. Har inte provat kavelmarsipan den borde ju vara mer lätthanterlig..

    SvaraRadera
  14. Detta måste ju bara testas! Tackför inspiration och recept :)

    SvaraRadera
  15. Gud vad gott det ser ut och proffsigt!

    SvaraRadera
  16. Hej! Den ser riktigt god ut :)
    Jag undrar om man kan göra den på en tors kväll o låta stå över natten, sedan gör grädden på fredagen men inte servera förrän på lördagen? Är den god om den får stå så länge?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Jag tror att det skulle fungera jättebra! :)

      Radera
  17. Browniebotten ska alltså inte förgräddas för sig nånting? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis! Brownie- och cheesecakesmeten gräddas tillsammans :)

      Radera
  18. hej!
    har precis gjort denna som en test inför min dotters kalas på lör. men fick använda min plåt som var för stor (vanlig långpanna) har du ngt tips? vad använder du för plåt med dessa mått? hade gärna velat använda Lagerhaus hjärtform, men det blir nog för litet?! tips??
    Mvh Joy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja en hjärtform blir nog för liten. Jag brukar använda mig av typ gratängformar om man kan kalla de så. De brukar ha dom måtten. Hoppas det blir bättre till nästa gång :)

      Radera
  19. Hej!

    Denna kakan är verkligen supergod!
    Hat du provat göra den glutenfritt?
    Vad använde du i så fall istället för det vanliga mjölet?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tyvärr har jag inte testat göra den glutenfri

      Radera
  20. Hej!

    Jag tänkte göra denna kakan/tårtan till mitt 30-årskalas nästa helg. Jag har en långpanna som är ca. 42 x 35 cm. Ska jag göra dubbel sats, eller räcker det med 1,5 sats? Den ska räcka till ca. 25 personer. Tack på förhand!

    Mvh
    Hanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Hanna! Låter som ett bra val att servera denna! :) Jag hade nog gjort dubbel sats. Du har inte två mindre former att göra dom i istället? Blir kanske knepigt med gräddningstid. Och hur höga kanter har din långpanna? Cheescakesmeten blir rätt så lös så det är viktigt med kanterna på formen som håller den på plats :) Hälsningar Rebecca

      Radera
  21. Hej. Har denna skapelse står i ugnen nu, 3 gången jag gör den och den har blivit en favorit �� jag gör den i en vanlig springform och gräddar den lite längre, blir jätte. Den blir ju lite högre då gissar jag, men det har funkat iaf. Tack för smaskigt recept!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att den blivit en favorit för dig med! Perfekt att den fungerar i springform också, det får jag testa någon gång :) Kram Rebecca

      Radera
  22. Kan man frysa denna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har faktiskt aldrig testat, den är så god så det har aldrig blivit något över att frysa in ☺ Men om du testar, låt mig gärna veta om det fungerar eller inte!

      Radera