Ikväll ska vår familj hem till ett par vänner och äta middag, det ska bli så trevligt. Jag står för efterrätten och den här underbart goda cheesekaken tänkte jag bjuda på! Det här är ett recept som du bara måste testa. Den är i alla fall min favorit!
Browniebotten:
200 g mörk choklad
200 g smör
4 dl florsocker
3 st ägg
2 dl vetemjöl
Cheesecake:
400 g philadelphiaost
2 dl florsocker
100 g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Hallongrädde:
3 dl vispgrädde
1 dl florsocker
160 g färska hallon
Garnering:
färska hallon
Browniebotten:
Browniebotten:
Grovhacka chokladen. Lägg den i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugnen. Rör ihop smör och florsocker. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt mjölet. Häll i den smälta chokladen under omrörning och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en plåt (30cm x 23cm x 5cm) klädd med bakplåtspapper och släta över med en slickepott.
Cheesecake:
Smält den vita chokladen på samma sätt som den mörka chokladen.
Blanda philadelphiaost, florsocker, och vaniljsocker tills massan är slät. Tillsätt äggen ett i taget. Häll i den vita chokladen under omrörning. Bred ut cheesecakesmeten över browniesmeten och släta över med en slickepott. Grädda brownie- och cheesecakesmeten tillsammans ca 30-35 minuter i 180 grader tills kanterna fått lite färg. Låt svalna helt och ställ därefter in i kylskåp minst 3 timmar, men den blir godast om den får stå över natten.
Hallongrädde:
Häll grädde, florsocker och tinade hallon i en skål och vispa fast, men inte hård. Bred ut grädden över cheesecaken.
Skär cheesecaken i 12 fyrkanter och dekorera med färska hallon.
Servera och njut! :)
Tips! Skölj av kniven med varmt vatten och torka av mellan gångerna du skär. Då kladdar du inte ner de olika lagren och cheesecaken blir finare vid servering.
Det går också bra att baka i en rund form (ca 25 cm i diameter) med löstagbar kant.