söndag 26 oktober 2014

Bountykaka

En väldigt saftig och god kaka. Min sambo älskar chokladet Bounty och han blev helt lyrisk när han smakade den här! Tror det är en kaka som faller de flesta i smaken :)



Botten:
3 st ägg
4 ½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 ½ tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
250 g smör
2 dl vatten

Kokostäcke:
225 g smör
4 dl florsocker
2 st ägg
200 g kokos

Garnering:
200 g ljus choklad
½ msk olja

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker i en bunke. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kakao i äggblandningen. Smält smöret i en kastrull, tillsätt vattnet. Tillsätt den varma blandningen i bunken. Vispa ihop till en smet. Klä en långpanna, ca 24 x 30 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen 20–25 min. Låt kakan svalna.

Kokostäcket: Smält smöret i en kastrull. Blanda ner florsocker, ägg och kokos. Bre över kakan. Ställ in i kylen och låt kokostäcket svalna och stelna.

Garnering: Smält chokladen på låg värme i en kastrull. Rör ner oljan. Bred ut chokladen över kokostäcket och låt den stelna i kylskåpet. Förvara kakan i kylskåp.


lördag 4 oktober 2014

Knäppt med knappar :)

Inatt satt jag uppe och gjorde klart den här tårtan. Tårtmakeriet får blir kvälls- och nattetid när barnen sover :) Denna gången var det ingen som skulle firas utan jag gjorde tårtan för att prova en ny fyllning. Har testat göra egen päroncurd och gjorde sedan mousse på den. Det blev gott men smakade inte lika mycket päron som förväntat, kanske får spetsa med lite päronessens nästa gång. Dekoreringen blev med massa olika knappar i mina favoritfärger, tyckte det var lite roligt och fint på samma gång.



Vaniljbotten
Vaniljkräm, tunt lager päroncurd samt päronmousse
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan