lördag 22 februari 2014

Pippi Långstrump

Ännu en kalashelg och Molly ska fira sin 2-års dag! :) Det blev som ni ser en tårta med Pippi Långstrump, det är favoriten just nu. Jag har bara modellerat Pippi en gång tidigare och jag måste ärligt säga att jag var lite nervös för det denna gången. Men det gick faktiskt bra trots att det var så längesedan jag gjorde henne sist. Efter allt man modellerar märker man att man blir bättre och man kommer hela tiden på nya bättre knep. Pippi fick även ha Herr Nilsson vid sin sida, han var inte lika svår att modellera även om han kanske inte ser ut som apan gör på riktigt.

Stort grattis Molly, hoppas du och dina gäster blir nöjda med tårtan! :)



Vaniljbotten
Chokladmousse och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av flowerpaste och marsipan

söndag 16 februari 2014

Byggare Bob

Den här Byggare Bob tårtan skulle min väns son Alvar få idag. Olyckligtvis fick han kräksjukan under natten så kalaset blev inställt. Tycker så synd om både Alvar och hans föräldrar, så jobbigt när ens barn är sjukt, speciellt med denna vidriga sjukdom! Blev väldigt nöjd med tårtan så förhoppningsvis kan de njuta av bilderna istället. Krya nu på dig!

I alla fall så älskar Alvar Byggare Bob, därför önskade min vän Marie att han skulle få en tårta med det temat. Grävmaskiner och i princip alla fordon är väldigt intressanta nu för tiden! Tårtan fick prydas av Byggare Bob själv och hans gula vän Skopis tillsammans med lite andra smådekorationer.

Först undrade jag vad jag skulle göra med tårtan, tyckte det var så synd att kasta den... Min son här hemma var också vääldigt förtjust i den men han visste att den var till "Avlar" som han säger :) Vi kunde ju inte äta upp en 15-bitars tårta helt själva! Senare fick jag tips från en annan tårtmakare att frysa in hela tårtan, vilket jag aldrig gjort innan. Jag hade nog aldrig kommit på tanken själv. Så nu är tårtan i frysen i förhoppning om att den kommer vara någorlunda fin efter upptining till nästa gång Alvar ska ha sitt 2-års kalas *håller tummarna*

Här kommer några bilder!





Vaniljbotten
Lemoncurdmousse och rårörda hallon
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste, flowerpaste och marsipan
Gräset och bladen är målat med ätbar pastafärg