tisdag 30 juni 2015

Babblarna till Milo!

Idag blir det kalas för Milo som fyller ett år! Och här kommer de igen, Babblarna :) De flesta småttingar älskar ju dessa figurer. Detta är min tredje tårta med Babblarna på kort tid. Hade lite idétorka hur jag skulle göra den annorlunda jämfört med de andra två. Denna gången använde jag mig av en tårtbild som kommer från tårtdekoration.com. Mycket smidigt och man fixar lätt och snabbt en fin tårta. Fick dessutom öva på att spritsa lite vilket jag inte brukar göra :) Gjorde även två nya figurer längs kanten, hunden Vovvo och fågeln Faffa, som man kanske inte ser lika mycket av som de andra figurerna. 

Grattis på den stora dagen Milo, hoppas tårtan smakar bra!


Vaniljbotten
Fylld med rårörda hallon och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av marsipan, sugarpaste, flowerpaste
Tårtbild med spritsad frosting runt om



måndag 15 juni 2015

Päronmousse

 Här kommer en god och fräsch päronmousse med mycket päronsmak! Efter ett flertal tester har jag kommit fram till att detta recept är bäst. Essensen är absolut en viktig ingrediens enligt mig då päron i sig inte har någon stark smak och försvinner lätt när man blandar ner den i grädden. 


Räcker till ett lager till en tårta på 20-25 cm

2 st gelatinblad
125 g päronpuré på burk (alt egenkokta och mixade päron)
1 msk koncentrerad päronsaft
1 msk strösocker
3 dl vispgrädde
grön pastafärg
ca ½-1 tsk päronessens


Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 5 minuter.
Värm upp päronpurén, saften och strösockret under omrörning. Det ska inte koka!
Tag av kastrullen från värmen och smält ner de två urkramade gelatinbladen.
Låt päronpurén svalna helt (annars finns risk att moussen skär sig när du sedan vänder ner den i grädden).

Häll upp grädden i en skål och tillsätt grön pastafärg, bestäm mängden själv efter hur grön du vill ha moussen. Vispa grädden fast men inte hård. Vänd ner päronpurén och blanda ordentligt. Blanda i päronessensen och smaka av tills du fått önskad päronsmak. 

Fyll tårtan med en gång om du använder anslagsring eller om du fyller tårtan direkt i bakformen. 
Ställ annars in moussen i kylen drygt 1 timme för att stelna till lite innan du fyller tårtan.

Jag använde mig av den här päronessensen 
men det finns ett flertal olika att välja mellan. 

Lycka till! :)

lördag 13 juni 2015

Trevlig sommar!

Denna lördag firade vi lite extra här hemma då sambon börjar sin fem veckor långa semester! Vanligtvis kanske man inte firar det med en tårta, det fanns även en annan anledning till att jag gjorde den och det var för att använda mig av dessa fina kristyrblommor. 

För ett tag sedan blev jag kontaktad av tårtdekoration.com och fick diverse tårtdekorationer hemskickade att använda till mina tårtor :) När man som jag inte har någon "spritstalang" passade dessa färdiga kristyrblommor perfekt för mig. Det är ju faktiskt väldigt goda också och de smälte i munnen, enligt mig snäppet godare än blommor av sugarpaste/flowerpaste. Går också väldigt snabbt att dekorera med! Gå gärna in och titta på deras sida, där finns massvis av bl.a. tårtbilder, färdiga dekorationer och kalaskit till olika teman!

Vill också passa på att önska er alla en trevlig sommar :)

Ha det bra!
Kram Rebecca



Vaniljbotten
Fylld med päronmousse och vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste, flowerpaste (texten) och kristyrblommor 

lördag 6 juni 2015

Doptårtor till Leonardo

För några veckor sedan fick jag ett telefonsamtal från en av mina gamla handbollskompisar. Ida, som jag varken pratat med eller träffat på vääldigt länge, ringde för att hon sett alla mina tårtor jag gjort och tänkte höra om jag kunde göra en doptårta till en släktings dop. Självklart ställde jag upp! 

Det önskades en blå tårta med moln och en ängel, övrig dekorering fick jag själv bestämma. En av gästerna på dopet var glutenintolerant därför gjorde jag även en liten tårta (10 cm i diameter) som var glutenfri.

Idag som var en av de varmaste dagarna detta året skulle tårtorna levereras. Och jag var faktiskt rätt orolig för om de skulle klara sig eller inte då de skulle transporteras drygt 1 ½ timme i bil. Men Ida bekräftade när tårtorna var framme att de hade klarat sig och var jättefina, vilken lättnad! 

Hoppas det blev ett trevligt dop och att tårtorna uppskattades. Här kommer några bilder :)




Vaniljbotten
Fylld med rårörda hallon och blåbär samt vaniljkräm
Spacklad med grädde och täckt med marsipan
Dekorationer av sugarpaste, text av flowerpaste